Un bar din Tokyo instalează un duș pentru a dezinfecta corespunzător clienții la intrare

Un bar din Tokyo instalează un duș pentru a dezinfecta corespunzător clienții la intrare

Totul este făcut pentru a da încredere clienților unui bar din Tokyo. După cum explică CNN, barul Kirichi Shinjuku, a decis să instaleze un aparat pentru a dezinfecta persoanele la intrare. Operațiunea este simplă. Clientul trebuie mai întâi să se spele pe mâini și să își ia singur temperatura cu un termometru, urmând instrucțiunile unui angajat.

Apoi intră într-o cabină, care arată ca un scaner de securitate de pe aeroport, unde este stropit cu o soluție dezinfectantă timp de 30 de secunde. Nimeni nu poate intra în bar fără a urma acest protocol. „Vrem ca cei care ne sunt clienți să se simtă în siguranță atunci când intră. Asta înseamnă să păstrăm distanțarea socială și să previnenim infectările”, a declarat Rieko Matsunaga, purtătorul de cuvânt al Kirichi & Co, pentru CNN. El dorește să folosească această tehnologie și în alte unități pe care le deține.

Aparatul, care ar fi costat aproximativ 6.000 de euro, este folosit încă din 14 mai. Un alt sediu al Kirichi & Co, situat în Osaka, îl are de câteva zile. După cum subliniază CNN, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu recomandă totuși pulverizarea persoanelor cu dezinfectant în acest mod. Acest lucru „poate duce la riscuri pentru ochi, iritare a tractului respirator sau a pielii” în conformitate cu OMS, care evocă „efecte nocive asupra sănătății”.

În barul Kirichi Shinjuku este implementat și un protocol strict de prevenție. Clienții nu se pot așeza acolo unde doresc, locul lor este indicat pe un card pe care îl primesc la intrare. Meniul este trimis pe telefonul mobil, folosind un cod QR și tot prin intermediul smartphone-ului lor trebuie să comande. Toate mesele sunt separate de ecrane acrilice transparente.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook