UK| Angajații King’s College se simt jigniți de omagiul adus prințului Philip, cunoscut pentru „comentariile rasiste și sexiste”

UK| Angajații King’s College se simt jigniți de omagiul adus prințului Philip, cunoscut pentru „comentariile rasiste și sexiste”

Una dintre universitățile de top din Marea Britanie și-a cerut scuze pentru „prejudiciul” adus angajaților după ce aceștia au primit o fotografie a prințului Philip, personaj cunoscut pentru „comentariile rasiste și sexiste”. Fotografia regretatului prinț de la inaugurarea bibliotecii universității a fost inclusă într-un recent e-mail care a circulat printre salariații King’s College London.

Un purtător de cuvânt al universității din Londra a spus ulterior că șefii instituției sunt totuși „foarte mândri” de asocierea cu prințul Philip.

Joleen Clarke, director al bibliotecilor King’s College, și-a prezentat scuzele după ce unii salariați s-au plâns că au fost jigniți de o fotografie a ducelui pe care au primit-o pe e-mail.

Membrii comunității anti-rasism din cadrul universității au reacționat furios la fotografie, care îl înfățișa pe duce alături de regină, inaugurând o bibliotecă a King’s College în 2002.

„Punct istoric de referință”

Fotografia jignitoare a fost trimisă la scurt timp după ce ducele a murit, pe 9 aprilie și a fost însoțită de o notă explicativă: „Întrucât națiunea marchează moartea Prințului Filip, ducele de Edinburgh, ne-am gândit că s-ar putea să vă placă fotografia Ducelui de la deschiderea oficială a Bibliotecii Maughan, din 2002, de care unii colegi își vor aminti”.

Se pare că doamna Clarke a fost activă în programul anti-rasism al King’s College. În e-mailul prin care și-a cerut scuze, trimis în săptămâna care începea pe 10 mai, a scris: „Imaginea a fost inclusă ca punct istoric de referință după moartea sa [a ducelui]. Imaginea nu a fost menită să-l comemoreze.”

„Prin feedback și conversații ulterioare, am ajuns să ne dăm seama de răul pe care acest lucru l-a cauzat membrilor comunității noastre, datorită istoriei sale de comentarii rasiste și sexiste. Ne pare rău că am provocat acest rău.”

Un purtător de cuvânt al King’s College a spus: „Prințul Philip a avut o lungă asociere cu King’s College, care a continuat până la retragerea sa din viața publică. Am apreciat foarte mult și rămânem foarte mândri de prietenia și sprijinul său pentru King.”

Asocierea Ducelui cu Colegiul a început în 1955, când a devenit Guvernator al instituției. El și regina au vizitat King’s College de multe ori, cel mai recent în 2012, pentru deschiderea Somerset House East Wing.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook