Turiștii vor avea nevoie de un “pașaport de sănătate” pentru a călători în Grecia

Turiștii vor avea nevoie de un “pașaport de sănătate” pentru a călători în Grecia

Sezonul vacanțelor va fi unul mult mai scurt anul acesta, iar pentru călătoriile în Grecia vei avea nevoie de un așa numit “pașaport de sănătate”, spune ministrul turismului din Grecia, Haris Theoharis.

Aveai pregătit un concediu la greci vara asta? S-ar putea să nu fie nevoie să-l anulezi. Turiștii pot să-și planifice sejururi doar pentru lunile iulie, august și septembrie, dar există posibilitatea ca sezonul să fie prelungit și în octombrie sau chiar noiembrie, dacă epidemia de coronavirus evoluează în direcția dorită, a declarat Theoharis pentru Skai TV.

În privința acestui “pașaport de sănătate”, ministrul a spus că documentul va fi necesar pentru a intra și ieși din Grecia. Există consultări la nivelul Uniunii Europene pentru a se stabili o strategie prin care cetățenii europeni care vor să călătorească să fie testați înainte pentru coronavirus.

Theoharis apreciază că turismul va scădea cu 50% anul acesta și că nu se așteaptă la vizitatori din afara UE.

Guvernul grec și-a propus să înceapă relaxarea măsurile de carantină începând cu 4 mai și se așteaptă să finalizeze procesul până la finalul lui iunie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook