Tur virtual în casa lui Monet: intră să vezi grădinile care i-au fost muză pentru opera „Crini de apă”

Tur virtual în casa lui Monet: intră să vezi grădinile care i-au fost muză pentru opera „Crini de apă”
de Iulia Maria Pârlea

Oscar-Claude Monet a locuit în Giverny, nordul Franței, din 1883 până la moartea sa în 1926.

Tatăl lui voia ca Monet să intre în afacerea familiei, băcănia, dar Oscar, așa cum îl numea familia, a dorit să picteze.

Acum, datorită Fundației Claude Monet este posibil să vizitezi, în timp ce stai confortabil pe canapea, vila tatălui impresionismului francez, acum închisă publicului din cauza situațiilor de urgență pentru sănătate, până pe 1 noiembrie 2020.

O grădină spectaculoasă în care izbucnește primăvara.

În încăperile care i-au cunoscut pașii, un albastru deschis și un galben te umple de bucurie împreună cu o serie întreagă de reproduceri ale celor mai cunoscute tablouri ale sale.

Casa lui Monet din Giverny – Normandia își deschide porțile pentru un tur virtual în timpul coronavirusului.

Grădinile i-au fost muză pentru cea mai importantă și celebră lucrare, „Crini de apă”, o serie de aproximativ 250 de picturi în ulei.

„Flori ale pământului și, de asemenea, flori de apă, acești crini fragezi pe care Maestrul i-a pictat pe pânze sublime […] sunt ca o primă, delicioasă schiță a vieții”, va scrie ulterior Marcel Proust.

Și acum, datorită internetului și tehnologiei, un tur virtual gratuit este disponibil în aceste locuri pline de energie bună, de frumos.

O oportunitate unică de a descoperi peisajele atemporale care au influențat cel mai mult picturile impresioniste ale lui Monet.

Situat la doar o oră de Paris, refugiul de vară al artistului se află pe lista multor călători și iubitori de artă.

Vizitează casa lui Monet aici.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook