Tokyo| Toalete publice cu pereți transparenți, pentru a câștiga încrederea utilizatorilor

Tokyo| Toalete publice cu pereți transparenți, pentru a câștiga încrederea utilizatorilor

Există mulți oameni care dezvoltă un sentiment de respingere față de toaletele publice, iar ONG-ul Nippon Foundation a decis să găsească o soluție pentru a regla această situație.

Proiectul lor, „The Tokyo Toilet Project”, reunește 16 cei mai cunoscuți arhitecți pentru a recondiționa 17 toalete publice situate în parcurile publice din cartierul Shibuya, una dintre zonele aglomerate din Tokyo.

Tema principală este să transforme aceste toalete în spații accesibile pentru toți cetățenii, indiferent de sex, vârstă, etc., cu scopul ca „oamenii să fie încrezători să le folosească”, spune Nippon Foundation.

Până acum, cea mai dezbătută variantă este cea a arhitectului Shigeru Ban, ale cărui toalete cu pereți transparenți au apărut în două dintre parcurile din capitala japoneză.

Toaletele au pereți transparenți în diverse culori și, pe lângă factorul estetic, există un motiv practic: să permită utilizatorului să verifice interiorul înainte de a intra.

La început pare o nebunie, dar pereții sunt realizați dintr-o sticlă specială, care devine opacă atunci când ușa este închisă pe interior.

„Sunt două întrebări pe care oamenii și le pun în legătură cu toaletele publice: dacă sunt curate la interior și dacă nu cumva e cineva înăuntru”, spun reprezentanții Nippon Foundation.

Problemă rezolvată de arhitectul Shigeru Ban.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook