Testul de 10$ care îți spune dacă ești imun la coronavirus

Testul de 10$ care îți spune dacă ești imun la coronavirus

Mai multe laboratoare academice și companii medicale din Statele Unite și din lume lucrează intens la producerea testelor de sânge care stabilesc dacă o persoană este imună la coronavirus.

Testul identifică în sângele uman anticorpi care luptă cu virusul, în cazul persoanelor care au fost infectate dar simptomele au fost ușoare sau inexistente.

Acest lucru nu este posibil de realizat cu ajutorul testelor care se fac în prezent și care pot depista doar infectiile active.

“Acest test ne ajută să identificăm persoanele imune, care pot astfel aduce societatea la normal”, s spus profesorul Florian Krammer de la Școala de Medicină Icahn din Mount Sinai, New York, citat de Reuters.

Noul test poate contribui decisiv la combaterea epidemiei și la relansarea economiei. Odată stabit care oameni sunt imuni la virus, aceștia își pot relua activitățile și astfel criza economică de va diminua.

Krammer și colegii săi au dezvoltat unul dintre primele teste de anticorpi pentru COVID-19, iar acum distribuie către alte organizații ingredientele cheie necesare cât și procedura de testare.

Câteva companii private vând deja acest tip de test și în afara granițelor, printre care Biomerica Inc., SUA sau Sugentech Inc. din Coreea de Sud. Biomerica vinde testul cu aproximativ 10 dolari și spune că deja are comenzi din Europa și Orientul Mijlociu.

Testele de felul acesta au prețuri scăzute și sunt rapide. Cele mai multe iau o probă de sânge din deget, iar rezultatul este disponibil în 10-15 minute.

Oamenii de știință spun că sunt lucruri nelămurite în legătură cu aceste teste. Nu se știe care este rata lor de eficiență și cât de mult timp organismul rămâne imun la virus. De altfel, în acest moment nu există nicio informație legată de numărul celor care au reușit să invingă virusul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook