Teatrul Bulandra aduce Săptămâna Shakespeare pe Smart Radio!

Teatrul Bulandra aduce Săptămâna Shakespeare pe Smart Radio!

Ziua de 23 aprilie este una marcantă pentru lumea teatrului de pretutindeni pentru că reprezintă data nașterii lui William Shakespeare. Pentru a sărbători acest moment, Teatrul Bulandra dedică săptămâna 20-26 aprilie operelor marelui dramaturg montate de-a lungul timpului pe cele două scene ale sale. Te așteptăm și săptămâna asta la teatru online, aici pe site sau pe pagina de Facebook a teatrului Bulandra.

Miercuri, 22 aprilie, ora 19:00 vezi în regim de live streaming filmul realizat în timpul repetițiilor la spectacolul Furtuna de William Shakespeare, regizat de Liviu Ciulei în 1979. Filmul este realizat de criticul și istoricul de film Costel Safirman și surprinde imagini cu actorii George Constantin, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ştefan Bănică, Florian Pittiş, Fory Etterle, Ion Caramitru lucrând cu regizorul și mentorul multora dintre ei, Liviu Ciulei.

Joi, 23 aprilie, ora 19:00, în ziua în care este aniversat William Shakespeare, ai tot în regim de live streaming înregistrarea spectacolului Poveste de iarnă, în regia lui Alexandru Darie (1994). Poveste de iarnă este a doua montare a Alexandru Darie la Teatrul Bulandra (prima fiind Mephisto de Horia Gârbea) și va reprezenta un moment important din viața sa regizorală, cu această producție Teatrul Bulandra, regizorul și actorii fiind nominalizați în anul 1995 la cinci premii UNITER.

În plus, pe pagina de facebook a Teatrului Bulandra vor fi prezentate, cu fotografii și informații,  23 de spectacole pe texte de Shakespeare puse în scenă în perioada 1947-2020. Multe dintre fotografiile care urmează să fie postate sunt inedite și expuse pentru prima dată publicului larg.

“Suntem materia din care sunt plămădite visele.” (William Shakespeare, Furtuna)

 

Te așteptăm la spectacol, aici, gratuit.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook