Teatru online: în seara asta vezi OBLOMOV, regia Alexandru Tocilescu

Teatru online: în seara asta vezi OBLOMOV, regia Alexandru Tocilescu

Te-ai simţit vreodată copleșit de o lene teribilă, fără cale de remediu? Ai avut senzaţia că nu e pe lume loc mai binecuvântat decât patul? Ai ignorat totul în jurul tău și te-ai lăsat în voia lucrurilor, impasibil și rupt de viermuiala din jur? Dacă da, ai șansa să te regăsești perfect în spectacolul Oblomov, ce poartă semnătura inconfundabilă a regizorului Alexandru Tocilescu.

Spectacolul, după romanul omonim de Ivan A. Goncearov, îi aduce astă seară de la ora 19:00 pe scena virtuală din fața ta pe Mihai Constantin, Sebastian Papaiani, Ion Besoiu, Gheorghe Ifrim sau Șerban Pavlu.

OBLOMOV e un roman care a introdus un cuvânt ce cuprinde în el o stare greu de tradus prin vreun sinonim. El nu e doar lene, dezgust, nepăsare, greaţă, inutilitate şi nici înţelepciune, conştiinţa fragilităţii vieţii într-o lume ostilă şi complicată, nici pasivitate sau inerţie, nici vreo superioară filosofie pesimistă de origine budhistă sau schopenhaueriană. Acest cuvânt le cuprinde pe toate şi totuşi, el înseamnă ceva: un mod de a exista, fără patimi şi agresivitate, blând, generos, cinstit, care poate ajunge până la sacrificiul de sine. Oblomovismul este o stare, o permanenţă, el nu se poate data. Pentru unii, e o slăbiciune fundamentală, pentru alţii, o forţă.

Oblomovistul e o fiinţă fragilă, temătoare, nepregătită să-şi asume responsabilităţile existenţei celorlalţi şi nici ale sale.

Vezi gratuit spectacolul aici în regim de live-streaming, gratuit, de la ora 19:00. Ai grijă să-și ocupi locul în sală la timp, pentru că spectacolul nu se poate revedea odată ce stream-ul s-a încheiat. Vizionare plăcută!

Durată: 3h 40

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook