Teatru EVENIMENT: vezi „O Scrisoare Pierdută”, în regia lui Liviu Ciulei, de la ora 19:00

Teatru EVENIMENT: vezi „O Scrisoare Pierdută”, în regia lui Liviu Ciulei, de la ora 19:00

O scrisoare pierdută nu e doar o scrisoare pierdută. Este un document privat, dar cu impact și consecințe politice. În jurul ei se văd caractere și tipologii umane. Trădare, infidelitate, prietenii false, inocență soră cu prostia, șantaj și impostură. Dar și cinstea! Onoarea! Pe care dramaturgul a atribuit-o, cu ironie, singurului personaj aflat constant în stare de ebrietate.

În jurul pierderii, aflării, apoi iar a pierderii și a redescoperirii scrisorii ni se dezvăluie, ca în iureșul circular ca al unui vârtej, toate măștile societății și ale lumii politice autohtone. Măști atemporale! Valabile și atunci, valabile și acum. Omul cinstit? E anonim și turmentat. E personaj secundar! Dar tocmai în el stă rezolvarea intrigii, de el depinde raportul și schimbul de forțe dintre persoanjele principale. Ceea ce, totuși, nu oferă o soluție pentru perplexitatea electorală (și cumva existențială!) a cetățeanului turmentat și cinstit: ”Eu cu cine votez?”

Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Dem Rădulescu, Mircea Diaconu sau Ștefan Bănică, îi vezi pe toți sub bagheta magică a lui Liviu Ciulei, în seara asta de la ora 19:00.

Spectacolul va fi difuzat în regim de live stream aici pe site și pe pagina de Facebook a Teatrului Bulandra și nu va mai fi disponibil după încheierea transmisiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook