Tatăl lui Djokovic își apără fiul, „liderul lumii libere, Spartacus al lumii noi”

Tatăl lui Djokovic își apără fiul, „liderul lumii libere, Spartacus al lumii noi”

Novak Djokovic este blocat pe aeroportul din Melbourne din cauza unor jurisdicții administrative în care politicienii australieni au ajuns să se amestece. Premierul critică permisiunea acordată lui „Nole” de a participa la Australian Open, în ciuda statutului său de vaccinare.

Tatăl său, Srdjan, l-a apărat într-un interviu acordat ziarul sârb Telegraf. „Fiul meu este captiv în Australia, dar nu a fost niciodată mai liber”, spune el. Novak a devenit simbolul și liderul lumii libere, lumea națiunilor și popoarelor sărace și defavorizate”.

„Novak este Spartacusul lumii noi”

Într-o lungă declarație în care afirmă că fiul său este „cel mai bun tenismen și sportiv din toate timpurile”, Srdjan Djokovic s-a răzvrătit și împotriva lumii tenisului. El regretă lipsa de respect pe care unii o au față de fiul său, care provine dintr-o „țară mică”.

Tatăl sportivului cu 9 titluri la Melbourne a vorbit despre revendicările sociale pe care le reprezintă fiul său. „Îl putem întemnița în seara asta, mâine îl putem înlănțui, dar adevărul este ca apa: își găsește mereu drumul. Novak este Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul și ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă și de numărul banilor din conturi”.

Novak Djokovic va rămâne la Melbourne până luni, când se va da o decizie. Familia cere aceeași clemență care a fost acordată altor sportivi aflați într-o situație similară, dar cărora li s-a permis accesul.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook