Suedia| 1.000 de lucrători din domeniul medical au primit vaccinuri Moderna păstrate la temperatură inadecvată

Suedia| 1.000 de lucrători din domeniul medical au primit vaccinuri Moderna păstrate la temperatură inadecvată

Aproximativ 1.000 de suedezi care lucrează în domeniul medical au primit doze ale vaccinului Moderna care au fost păstrate la o temperatură prea scăzută în timpul transportării, au declarat oficialii companiei farmaceutice care au făcut livrarea. În total, 2.100 de doze – 20% din stocul livrat de Moderna în Suedia, până acum – au fost păstrate la o temperatură prea scăzută. Dozele care nu au fost încă administrate au fost scoase din circuit, pentru moment.

„Potrivit autorității de sănătate din Suedia, nu există informații conform cărora administrarea unor doze care au fost păstrate la o temperatură prea joasă reprezintă un risc pentru sănătate”, menționează compania livratoare, Apoteket.

O anchetă este în curs de desfășurare, spune Magnus Frisk, purtător de cuvânt al Apoteket. „Un alt lucru pe care îl investigăm este dacă dozele deja administrate își vor face efectul”.

Frisk spune că așteaptă informații suplimentare de la compania Moderna. Aproximativ 150.000 de persoane au fost vaccinate în Suedia, până pe 17 ianuarie, dar majoritatea au primit doze Pfizer/BioNTech, scrie Reuters.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook