Succesul campaniei de vaccinare din Israel| 900.000 de cetățeni au primit deja a doua doză. În procesul de imunizare intră și adolescenții

Succesul campaniei de vaccinare din Israel| 900.000 de cetățeni au primit deja a doua doză. În procesul de imunizare intră și adolescenții

Israelul a început pe 23 ianuarie vaccinarea adolescenților (16-18 ani) împotriva noului coronavirus, ca parte a campaniei sale la nivel național, care a acoperit deja un sfert din populația israeliană. „Până acum nu am vrut să mă vaccinez, dar m-am gândit că, până la urmă, este mai bine să o fac, pentru că îmi va permite să fiu mai aproape de membrii familiei mele”, a spus pentru AFP Dorone Bellaïche, în vârstă de 17 ani, după ce a primit serul într-o clinică din Ierusalim.

Prietenii mi-au spus: „‘Nu te vaccina, nu are rost’. Dar prefer să nu-i ascult”, adăugă el, spunând în schimb că vrea să urmeze exemplul mamei sale, care a fost deja vaccinată.

De la debutului campaniei de vaccinare, pe 20 decembrie, aproximativ 2,5 milioane de israelieni, dintr-o populație de nouă milioane, au primit deja o primă doză. Dintre aceștia, 900.000 au primit și rapelul.

Această nouă etapă a campaniei vine în timpul celei de-a treia izolare națională strictă, decretată la sfârșitul lunii decembrie. Guvernul a decis marți, 19 ianuarie, să prelungească măsurile restrictive până la sfârșitul lunii ianuarie, după ce a înregistrat în 24 de ore mai mult de 10.000 de cazuri noi.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook