SUA| 85% dintre americani vor fi vaccinați până în vara lui 2021, spune Anthony Fauci

SUA| 85% dintre americani vor fi vaccinați până în vara lui 2021, spune Anthony Fauci

Dacă operațiunea de vaccinare din Statele Unite se desfășoară fără probleme, țara ar putea atinge un nivel ridicat de imunitate până în vara anului viitor, crede imunologul american Anthony Fauci.

„Până la mijlocul sau sfârșitul verii cred că vom avea, dacă o vom face bine, (…) 70-85% din populație vaccinată”, a spus dr. Fauci într-un interviu pentru WebMD. „Când se va întâmpla acest lucru, va exista un filtru de protecție pentru întreaga țară”.

Potrivit expertului, grupurile prioritare, precum rezidenții caselor de bătrâni, îngrijitorii, lucrătorii esențiali sau persoanele cu risc vor primi vaccinul până la începutul lunii aprilie. „În aprilie vom începe ceea ce eu numesc ‘sezonul deschis’ pentru vaccinări, adică oricine dorește să fie vaccinat, va fi”, a spus fostul consilier de la Casa Albă, care își va relua postul după inaugurarea lui Joe Biden.

Declarațiile lui Fauci vin în ziua în care Pentagonul a anunțat cumpărarea a 100 de milioane de doze suplimentare ale vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care vor fi livrate până în iulie în Statele Unite.

SUA are momentan contract pentru 400 de milioane de doze – jumătate provenind de la Pfizer și cealaltă jumătate de la Moderna – ceea ce va permite imunizarea a 200 de milioane de cetățeni. „Conform termenilor acordului, Pfizer va livra cel puțin 70 de milioane de doze până la 30 iunie 2021, restul urmând să fie livrate până pe 31 iulie cel târziu”, a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Acordul oferă guvernului SUA opțiunea de a achiziționa încă 400 de milioane de doze de vaccin Pfizer, a adăugat Pentagonul. Statele Unite speră să imunizeze 20 de milioane de americani până la finalul anului, acordând prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății și rezidenților caselor de îngrijire medicală.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook