Spania ridică de astăzi restricțiile de circulație pentru turiștii din zona Schengen

Spania ridică de astăzi restricțiile de circulație pentru turiștii din zona Schengen

Spania a ieșit din starea de urgentă și își întâmpină vizitatorii din majoritatea statelor europene, fără a-i carantina la sosire.

După trei luni de carantină cu măsuri drastice, una dintre cele mai afectate țări își redeschide granițele. Vor fi păstrate însă măsuri stricte de igienă în aeroporturi și spații publice, a spus premierul Pedro Sanchez.

Libera trecere este garantată doar pentru cetățenii care vin din zona Schengen, celelalte state europene nefiind incluse pe această listă. Cu alte cuvinte, dacă pleci din România spre Spania, vei fi obligat să intri în carantină timp de 14 zile. Această măsură ar putea fi ridicată la 1 iulie.

Excepții de la regulă: Marea Britanie, care, deși nu mai este în UE, își poate trimite cetățenii în Spania fără ca aceștia să intre în izolare. De altfel, granița cu Portugalia rămâne închisă până la 1 iulie, la cererea portughezilor.

Spania are, în mod obișnuit, aproximativ 80 de milioane de turiști anual, contribuind la produsul intern brut cu mai bine de 12 procente. În consecință, repornirea turismului este crucial pentru economia țării.

Momentan, la aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas este funcțional doar terminalul 4, cu un număr limitat de zboruri, scrie BBC News.

În aceste condiții, multe hoteluri din Madrid sau din alte zone preferate de turiști rămân închise. Proprietarii spun că așteaptă ca numărul de vizitatori să fie mai mare pentru a redeschide.

 

 

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook