Sondaj: după izolare, 1 din 10 cupluri vor aplica distanțarea fizică

Sondaj: după izolare, 1 din 10 cupluri vor aplica distanțarea fizică

Erau atât de aproape și acum sunt atât de departe… Pentru un cuplu din zece, din rândul celor care locuiesc împreună, apropierea fizică legată de izolare nu e sinonimă cu luna de miere. Dimpotrivă. Izolarea la domiciliu a cuplurilor a dus la apariția dorinței de a se distanța de celălalt sau chiar a dorinței de a se despărți pentru totdeauna (4% dintre ei). Începând cu 15 mai, probabil că vor exista mai mulți celibatari. Acest lucru este demonstrat de un studiu realizat de Ifop pentru charles.co, un site de consultații online pentru sexologi.

„Remarcăm această tendință mai degrabă în rândul cuplurilor tinere, care sunt, fără îndoială, mai fragile. Pentru ei, izolarea a fost o otravă și nu un ciment ”, analizează François Kraus, directorul sectorului Politics / News de la Ifop. „Vă amintiți când râdeam de faptul că izolarea va duce la rupturi și divorțuri?” Iată că am ajuns aici „, mărturisește un utilizator Twitter, care mai spune că relația sa „era deja plictisitoare”.

„Serviciul de podcast «Să vorbim despre divorț» a avut o audiență cu 50% mai mare între martie și aprilie”, notează Nicolas Bouveret, creatorul site-ului dedicat divorțului prin acord reciproc, divorcesimple.fr.

Fără urmări pentru 60% din cupluri

De menționat că, în eventualitatea în care izolarea ar trebui să fie din nou decretată, pentru 12% dintre respondenți nu se mai pune problema de a se izola împreună cu partenerul (chiar dacă îl iubesc în continuare): „Femeile își doresc mai mult decât bărbații să stea singure. Problemele împărțirii sarcinilor gospodărești și îngrijirii copiilor, unde li se cere mai mult, pot crea condiții de frustrare care duc la dorința de a se îndepărta „, adaugă François Kraus.

În general, cuplurile suporta bine izolarea, deoarece, pentru 60% dintre ele, acest lucru nu a avut repercusiuni. Într-o treime din cazuri chiar i-a reunit pe soți. Asta nu înseamnă că „împlinirea sentimentală” este echivalentă cu „activitatea sexuală ”.

Proporția persoanelor care au avut „cel puțin un contact sexual în 4 săptămâni” a scăzut astfel de la 74% la 56% pentru întreaga populație. „Stresul și anxietatea legate de epidemie pot afecta sexualitatea într-un cuplu. Mai presus de toate, se remarcă în acest studiu, o mare nevoie de afecțiune și tandrețe între oameni ”, precizează șeful Ifop. Peste 7 din 10 persoane afirmă că ar prefera mai degrabă un « ursuleț de pluș » decât o « bestie în pat ».

Dar cuplurile care nu locuiesc împreună? Au rămas cuminți, singuri, în izolare? Nu toți. Aproximativ 25% dintre cei izolați singuri s-au întâlnit în acest timp cu partenerii, ignorând recomandările de sănătate. „Prima lună, am respectat izolarea cu strictețe, dar a doua… am mers să-mi văd prietena de trei ori, am avut o declarație pe propria răspundere. Nu m-au controlat, dar aș fi spus că fac cumpărăturile pentru bunica mea ”, recunoaște tânarul de 28 de ani.

Studiul Ifop indică, de asemenea, o explozie în virtualizarea sexualității, și nu numai în rândul cuplurilor care trăiesc separat: mesaje prin SMS, poze sexy, jocuri sexuale prin webcam, utilizarea de jucării sexuale… Aceste obiceiuri iau amploare! Experiența din timpul izolării va dezvolta domeniul practicilor sexuale.

Sursa: Le Parisien

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook