Șoc și groază la intrarea în Paris, pe Autostrada din Sud, unde un ambuteiaj a durat câteva luni

Șoc și groază la intrarea în Paris, pe Autostrada din Sud, unde un ambuteiaj a durat câteva luni

Smart Books, de George Mihalcea

Scene șocante au avut loc pe Autostrada din Sud, la intrarea în Paris. Din cauze încă neelucidate, un ambuteiaj a durat câteva luni, forțându-i pe cei blocați în propriile mașini să se organizeze în mici comunități care au ajuns, în cele din urmă, să se lupte unele cu altele pentru supraviețuire.

Întâmplările petrecute în coloana de mașini blocate pe Autostrada din Sud frizează fantasticul. Rămași fără apă și mâncare, oamenii izolați pe autostradă timp de mai multe luni au recurs la soluții incredibile pentru niște cetățeni civilizați: au organizat raiduri în satele din apropierea autostrăzii pentru a face rost de provizii, însă au fost respinși de săteni după încăierări violente, iar cei decedați în vremea ambuteiajului au fost îngropați direct pe marginea drumului.

Evenimentele șocante au fost consemnate de scriitorul argentinian Julio Cortázar, în povestirea sa fantastică din 1967, Autostrada din Sud.

Citește toată povestea ambuteiajului suprarealist în volumul „Toate Focurile, Focul” de Julio Cortázar, apărut la editura Art, care, pe lângă „Autostrada din Sud„, cuprinde alte 7 povestiri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook