Singurul locuitor al unei insule grecești s-a vaccinat anti-Covid, în semn de solidaritate cu restul lumii

Singurul locuitor al unei insule grecești s-a vaccinat anti-Covid, în semn de solidaritate cu restul lumii

Irene Katsotourchi locuia împreună cu soțul ei pe mica insulă grecească Kinaros. Dar, după moartea lui din 2013, a devenit singurul locuitor al insulei din Marea Egee, care măsoară 4 km în lungime și 2,4 km în lățime. Puținii vizitatori pe care îi are (pe lângă câțiva turiști vara) sunt poștașul, odată la două săptămâni, și un barcagiu care îi aduce săptămânal mâncare. Prin urmare, nu există un mare risc de a se contamina cu SARS-CoV-2.

Femeia în vârstă de 75 de ani i-a spus totuși poștașului că vrea să se vaccineze, în solidaritate cu restul lumii, relatează Greek Reporter.

Primarul din Amorgos, insula vecină, a trimis o unitate mobilă la Kinaros. Primarul, un medic și o asistentă au ajuns la Irene miercuri, 15 decembrie.

Acum, Irene Katsotourchi, cunoscută sub numele de Kyra Rini, este vaccinată. „Mesajul transmis de Kyra Rini este clar”, spune primarul din Amorgos. Este o dovadă de optimism. Un mesaj despre viață și responsabilitate față de noi înșine, societate și în special față de grupurile vulnerabile și personalul sanitar, care a luptat împotriva pandemiei în ultimii doi ani”.

Sursa: Le Matin

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook