Seychelles, prima țară din lume care nu impune restricții turiștilor vaccinați

Seychelles, prima țară din lume care nu impune restricții turiștilor vaccinați

„Seychelles, prima țară din lume care și-a redeschis granițele pentru turiștii vaccinați”. Mai multe postări care circulă pe Instagram arată acest lucru. Informațiile sunt corecte. Seychelles este „prima țară care își redeschide granițele pentru turiștii vaccinați”, dar există și alte modalități de a ajunge în arhipelag, chiar dacă condițiile sunt mai stricte.

Seychelles atrage turiști din întreaga lume. Țara situată în Oceanul Indian, în largul coastei Africii de Est, este alcătuită din 115 insule și găzduiește floră și faună bogate și luxuriante. Industria turismului este esențială acolo, contribuind cu aproximativ 65% la PIB.

Țara suferă din cauza crizei coronavirusului, iar sectorul turismului este pe roșu. Încercând să atragă din nou călători, țara a decis să redeschidă și să permită accesul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului.

Pe Instagram, mai multe postări indică: „Seychelles este prima țară din lume care își redeschide granițele pentru turiști! O condiție pentru a vizita această țară magnifică: să fii vaccinat împotriva Covid-19. Ai nevoie de un certificat de vaccinare care să arate că ai primit a doua doză cu două săptămâni înainte și de un test PCR negativ. Testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare”.

Condiții de acces mai ușoare pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19

Pe 14 ianuarie, ministrul Afacerilor Externe și Turismului din Seychelles a anunțat o decizie deja anticipată de industria turismului: cu efect imediat, Seychelles va primi vizitatorii vaccinați din orice zonă a lumii.

Pe site-ul oficial dedicat turiștilor poați citi că „tuturor vizitatorilor din întreaga lume care au fost vaccinați și care pot demonstra că au primit ambele doze de vaccin le va fi permisă intrarea în Seychelles, la două săptămâni după a doua doză. Trebuie să furnizeze un certificat de vaccinare autentic și trebuie, de asemenea, să fi fost supuși unui test PCR negativ cu mai puțin de 72 de ore înainte de călătorie”.

Turiștii vaccinați nu vor trebui să respecte carantina înainte de a putea călători pe teritoriul țării și între diferite insule ale arhipelagului, specifică ziarul local „Nation”.

Dar persoanele care nu sunt vaccinate?

Asta nu înseamnă, totuși, că accesul în țară este permis doar persoanelor vaccinate. Cetățenii „nevaccinați” din anumite țări, cum ar fi Australia sau China, care sunt listate ca țări din „categoria 1”, dar și din țări europene ca Franța, Germania sau Elveția, care se află în prezent în „categoria 2”, pot intra în Seychelles .

Măsurile sanitare care trebuie respectate sunt însă diferite, iar cei nevaccinați vor respecta următoarele măsuri:

-Înregistrarea unui formular online;

-Prezentarea un test PCR negativ;

-Respectarea carantinei de 10 zile, în unitățile „certificate”.

Măsuri de revigorare a industriei turismului

Arhipelagul a început campania de vaccinare la începutul lunii ianuarie și speră să imunizeze mai mult de 70% din populația estimată la 98.000 de locuitori până la mijlocul lunii martie.

Aproximativ 50.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm au fost donate în Seychelles de către guvernul Emiratelor Arabe Unite și sunt administrate în prezent populației. Autoritățile spun că 100.000 de doze AstraZeneca au fost donate de India și se așteaptă să sosească până la sfârșitul lunii ianuarie. Suficient pentru a vaccina cei 98.000 de locuitori ai țării.

Relaxarea restricțiilor și deschiderea rapidă a granițelor

„Odată ce majoritatea populației adulte din Seychelles va fi vaccinată, Seychelles va fi deschisă tuturor vizitatorilor din orice parte a lumii, indiferent dacă au fost sau nu vaccinați. Totuși, vor trebui să prezinte un test Covid negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de călătorie”, indică biroul local de turism.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook