Seul| „Ne luăm țara înapoi de la președintele criminal”. Proteste împotriva restricțiilor, cu mii de manifestanți

Pe o ploaie torențială, mii de oameni protestează în capitala Coreei de Sud împotriva extinderii restricțiilor împotriva coronavirusului.

Demonstrațiile au pornit după ce autoritățile au impus reguli mai dure în Seul și orașele învecinate, ca urmare a creșterii numărului de cazuri.

Oamenii au ignorat sfatul autorităților de a rămâne în case pentru a evita răspândirea virusului și au mers în fața palatului prezidențial. Ei cer demisia președintelui Moon Jae-in, acuzat că se supune regimului nord-coreean, că a eșuat politic, este corupt și a fraudat alegerile. 

6.000 de ofițeri de poliție au fost mobilizați pentru a păstra ordinea, însă nu au fost raportate incidente majore.

O parte dintre protestatari fac parte dintr-o comunitate religioasă destul de numeroasă. Aceștia sunt nemulțumiți că le-a fost închisă biserica după ce au fost depistat un focar epidemic, iar oficialii plănuiesc să izoleze și să testeze 4.000 de membri ai comunității.

„Ne-am adunat astăzi pentru a ne lua țara înapoi de la criminalul Moon (președintele)”, a strigat unul dintre liderii protestatrilor.

Ministrul Sănătății, Park Neung-hoo a declarat că majoritatea cazurilor noi apar în urma întâlnirilor religioase.

Bisericile au reprezentat surse majore de infectare în ultimele săptămâni, majoritatea acestora nerespectând măsurile de revenție.

Regulile care vor intra în vigoare de mâine vor permite autorităților să închidă anumite activități care sunt considerate de mare risc, cum ar fi cluburile de noapte, cinematografele și restaurantele, dacă se consideră că acestea nu respectă măsurile impuse.

Cele 166 de noi cazuri de infectare raportate astăzi reprezintă cea mai mare creștere din ultimele cinci luni.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook