Serviciile americane nu pot afla care este originea pandemiei. Raportul cerut de Joe Biden este neconcludent

Serviciile americane nu pot afla care este originea pandemiei. Raportul cerut de Joe Biden este neconcludent

Raportul solicitat de președintele american Joe Biden de la serviciile de informații, cu privire la originea Covid-19, nu permite rezolvarea problemei care tensionează tot mai mult relațiile între Washington și Beijing, informează presa americană. La sfârșitul lunii mai, președintele Statelor Unite a cerut serviciilor de informații americane, până acum incapabile să se pronunțe asupra ipotezei unei origini animale sau a unei scurgeri la laboratorul chinez din Wuhan, de „a-și dubla eforturile” pentru a explica originea Covid-19 și să furnizeze un raport în termen de 90 de zile.

Joe Biden a primit marți raportul secret, dar documentul este neconcludent deoarece, în ciuda cercetărilor și analizelor, oficialii serviciilor de informații nu s-au putut pune de acord asupra unei explicații definitive, potrivit Washington Post, care citează doi oficiali americani anonimi care au avut acces la dosar.

Specialiștii motivează acuzând China, care nu a furnizat suficiente informații, spune Wall Street Journal, bazându-se, de asemenea, pe doi înalți oficiali americani care dorit să rămână sub protecția anonimatului.

China acuză Washingtonul de „conspirație”

Potrivit oficialilor citați de Washington Post, serviciile de informații vor încerca, în zilele următoare, să declasifice părți din raport pentru publicul larg.

După ce teoria unui accident de laborator a fost respinsă de majoritatea experților, ipoteza a revenit în primplan, în ultimele luni. Iar apelurile pentru o investigație mai aprofundată s-au înmulțit în cadrul comunității științifice.

China, care luptă acerb împotriva teoriei legate de o scurgere de laborator, acuză Washingtonul că răspândește teorii ale „conspirației”.

Pandemia Covid-19 a ucis cel puțin 4.439.888 de oameni în întreaga lume, de la sfârșitul lunii decembrie 2019, potrivit unui raport publicat de AFP, care citează surse oficiale.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook