Seriale de toamnă: Barbarians și The Queen’s Gambit pe Netlix, The Undoing și Beartown pe HBO

Seriale de toamnă: Barbarians și The Queen’s Gambit pe Netlix, The Undoing și Beartown pe HBO
de George Mihalcea

Barbarii e unul dintre serialele europene cu care Netflix încearcă să-și surprindă audiența în această toamnă. Lansat pe 23 octombrie, Barbarians este o producție germană despre evenimentele premergătoare Bătăliei din Pădurea Teutoburg, în anul 9, era noastră, în care o coaliție de triburi germane conduse de Arminius a distrus trei legiuni romane, oprind astfel expansiunea Romei în teritoriile germane.

Evenimentul istoric este unul ales cu grijă: bătălia de la Teutoburg este celebrată încă de naționaliștii din Germania și a fost un reper istoric frecvent citat în perioada nazistă. Serialul e vorbit în germană și latină, un efort considerabil pentru actorii germani din distribuție, printre care se remarcă Jeanne Goursaud în rolul Thusneldei, o războinică din tabăra germană.

Poți face din șah un subiect de miniserie de succes? Acesta e pariul pus de Netflix, din 23 octombrie, cu producția The Queen’s Gambit, bazată pe un roman din anii ’80 și a cărei acțiune se defășoară în anii 50-60 ai secolului trecut. Anya Taylor-Joy – remarcată de criticii de film încă de la debutul său din horror-ul The Witch (2015) – a primit deja laude pentru rolul unei fete care-și propune să devină cel mai mare jucător de șah din istorie. Maestrul Garry Kasparov a fost consultat pentru miniseria Netflix.

HBO mizează din 25 octombrie pe thriller. Miniseria The Undoing (De la început), cu Nicole Kidman și Hugh Grant jucând un cuplu new-yorkez a cărui viață e dată peste cap de o serie de evenimente bizare, e scrisă și produsă de David E. Kelley, care are în palmares seriale precum Ally McBeal sau Big Little Lies.

Și HBO-ul vine în această toamnă cu un serial european. Beartown (Bine ai venit în Beartown) este povestea unui mic orășel din Suedia, unde hocheiul este elementul central al comunității. Lucrurile o iau razna însă atunci când în micul orășel în care toată lumea cunoaște pe toată lumea are loc un viol.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook