Se redeschid teatrele, restaurantele și cinematografele? „Fiecare mic pas e foarte important”, spune actorul Lari Georgescu

Se redeschid teatrele, restaurantele și cinematografele? „Fiecare mic pas e foarte important”, spune actorul Lari Georgescu

După mai multe luni crâncene pentru cei din HORECA, cinematografe și săli de teatru, respirăm parcă mai ușor astăzi, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a scăzut în Capitală sub 3 la mia de locuitori. Adică, am trecut în scenariul galben.

Să ne bucurăm oare de acum? Să ne gândim ce film să vedem sau la ce spectacol să mergem sau pe unde mergem prin oraș să mâncăm?

Ei bine, tot după autorități trebuie să stăm. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat posibile relaxări ale restricțiilor dacă rata de incidență se va menține la un nivel scăzut în următoarekle 48 de ore. Vor fi redeschise restaurantele și cinematografele, dacă rata rămâne sub 3 la mia de locuitori. Cert este că la această oră, școlile rămân închise și urmează să fie redeschise pe 8 februarie, când se deschid toate în țară.

Ce înseamnă cele trei scenarii, în funcţie de incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus:

scenariul verde – incidenţa sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidenţa de sub 3 la mia de locuitori

scenariul roşu – incidenţa de peste 3 la mia de locuitoricarantină – incidenţa de peste 6 la mia de locuitori

În localităţile care se încadrează în scenariul galben, în sala de clasă merg în continuare copiii de grădiniţă, elevii din ciclul primar (clasele I-IV), şi cei din clasele terminale (VIII, XII).

Trecerea în scenariu galben permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor la interior (la 30% din capacitatea maximă).

Actorii nu pot decât să se bucure:

„Cred că fiecare mic pas către ceea ce era normal înainte de pandemie este foarte important.
Teatrul este un loc unde se respectă regulile și exista personal instruit pentru a supraveghea la respectarea lor, așa că riscul ca publicul sa nu fie în siguranță este extrem de mic.
Nu a fost ușor în toată această perioadă în care am repetat fără să știu când voi putea să apar în fața spectatorilor. Până la urmă această profesie este dependentă de public, iar publicul și-a manifestat în nenumărate rânduri dorința de a se redeschide sălile de spectacol. Sper ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.”, spune Lari Georgescu, actor.

Pe de altă parte, sunt și oameni temători în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, sălilor de cinema și de teatru, și asta, pe bună dreptate, căci autoritățile s-au jucat cu butoanele de on-off.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook