Se încearcă recuperarea banilor de la festivalul Fyre, țeapa de 26 de milioane de dolari

Se încearcă recuperarea banilor de la festivalul Fyre, țeapa de 26 de milioane de dolari

Acum poți să-ți cumperi produse oficiale ale festivalului intrat în istorie drept una dintre cele mai mari țepe din industrie.

Autoritățile le scot la licitație în speranța că vor recupera ceva bani pentru cei care au luat plasă în 2017, când au dat mii de euro pe bilete sau chiar au investit în festival.

Ai de ales între 126 de produse, printre care șepci, tricouri, brățări sau hanorace, dar e greu de crezut că acestea vor acoperi o parte prea mare din frauda de 26 de milioane de dolari.

Totuși, licitația durează până pe 13 august și câteva produse deja trecuseră de 200 de dolari, în doar câteva ore de la start.

Billy McFarland, alături de rapperul Ja Rule, au promis în primăvara lui 2017 două weekenduri de lux pe o insulă neamenanjată din Bahamas, un festival menit să promoveze aplicația Fyre, prin care ai fi putut să-ți rezervi direct artiști pentru evenimentele private.

Deși au plătit mii de dolari pentru a participa la eveniment, petrecăreții s-au lovit de probleme imediat ce au ajuns pe insulă: în loc de vile de lux și de mese gourmet, ei au primit cazare la cort și sandwich-uri reci, ceea ce a dus la anularea festivalului și la zeci de procese împotriva organizatorilor.

McFarland a fost condamnat la 6 ani de închisoare și rămâne după gratii până în 2023.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook