Sanofi lucrează la un test Covid-19 pe smartphone

Sanofi lucrează la un test Covid-19 pe smartphone

Sanofi s-a asociat cu un startup din California pentru a dezvolta un test al Covid-19 care poate fi efectuat pe un smartphone și capabil să formuleze un diagnostic în mai puțin de treizeci de minute.

Va fi posibil în curând să știți de acasă și printr-un test foarte ușor dacă sunteți sau nu un purtător al coronavirusului? La microfonul radioului RMC în 20 aprilie, Olivier Bogillot, președintele Sanofi France, a anunțat dezvoltarea unui autotest de depistare a Covid-19 care va fi realizat cu ajutorul smartphone-ului.

Mai puțin de treizeci de minute

Pentru acest lucru Sanofi s-a asociat cu startupul californian Luminostics. Acest test este destinat „pacienților care nu doresc să meargă la spital”, a spus Olivier Bogillot. Concret, acesta va implica instalarea unui adaptator pe smartphone și prelevarea de saliva sau probe respiratorii. „Acestea sunt apoi puse într-un dispozitiv mic conectat la un smartphone și, prin electroluminiscență, vedem dacă suntem pozitivi sau nu la Covid-19”, a subliniat președintele Sanofi France, explicând că rezultatul testului ar fi dat în doar treizeci de minute.

Luminostics oferă o tehnologie unică de depistaj acasă care se bazează pe un adaptor ieftin, precum și un dispozitiv inteligent de detectare a semnalului chemiluminiscent care utilizează optica smartphone-ului pentru a funcționa. Cu avantajul de a da rezultate rapide atât pentru iOS cât și pentru Android.

Sanofi va contribui cu cunoștințele în cercetarea clinică. Acest test public general care nu va necesita intervenția niciunui profesionist în sănătate si nici a unui laborator de analize biologice, ar trebui să fie disponibil în „câteva săptămâni”, spune Olivier Bogillot.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook