Salvați de… un mesaj SOS scris în nisip. De 3 ori Robinson Crusoe

Salvați de… un mesaj SOS scris în nisip. De 3 ori Robinson Crusoe

Trei bărbați care porniseră într-o călătorie de circa 40 de kilometri au fost găsiți pe o insulă pustie din Oceanul Pacific. Bărbații au pierdut direcția, iar apoi au rămas fără combustibil.

Autoritățile din Guam, un teritoriu american din apropiere, au inițiat căutările sâmbătă, după ce bărbații nu au reușit să finalizeze o călătorie de 42 km de la atolii Pulawat la Pulap.

Marinarii au fost găsiți duminică pe Insula Pikelot din Micronezia de către aeronavele militare australiene și americane, a declarat Forța de Apărare a Australiei (ADF).

Insula Pikelot se află la 200 de kilometri distanță de locul din care aceștia au plecat, iar salvarea lor a avut succes datorită mesajului SOS scris de aceștia pe nisip.

Elicopterul provenea de la HMAS Canberra, care se îndrepta spre Hawaii pentru exerciții navale atunci când a fost chemat să ajute la căutare.

„Ne pregăteam să finalizăm căutările. Ne-am întors pentru a evita ploaia, în timp ce am observat o insulă și am decis să o cercetăm. Atunci am văzut și mesajul SOS și o barcă, pe plajă. Am chemat marina australiană care a intervenit cu două elicoptere”, a declarat pilotul Jason Palmeira-Yen.

Aceștia ar fi putut sfârși trist, dacă nu ar fi scris cu litere gigantice, pe nisip, mesajul SOS.

Din fericire, bărbații au fost găsiți „într-o stare bună”, fără răni majore, a declarat ADF.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook