Rușii au dezvoltat vaccinul Covid-19 în șase ani. “Scepticilor le urăm succes în a le dezvolta pe ale lor”

Rușii au dezvoltat vaccinul Covid-19 în șase ani. “Scepticilor le urăm succes în a le dezvolta pe ale lor”

Rusia a lucrat timp de șase ani pentru a dezvolta vaccinul împotriva coronavirusului, potrivit șefului fondului suveran. Vaccinul va fi disponibil din luna noiembrie.

Oamenii din lumea medicală au dubii legate de eficacitatea și siguranța acestui vaccin, din moment ce testele sunt încă în faza a 3-a și nu au fost publicate date ale studiilor anterioare.

Oamenii de știință ruși spun că cercetările din ultimii ani legate de dezvoltarea vaccinurilor împotriva Ebola și MERS au ajutat la găsirea formulei pentru coronavirus.

“Am fost norocoși, deoarece noul coronavirus este apropiat ca structură de MERS. Aveam aproape gata un vaccin pentru MERS și am făcut anumite modificări pentru coronavirus, asta este povestea reală, nu politică… Rusia a fost mereu în avangarda cercetărilor în domeniul vaccinurilor.”, a spus Kirill Dmitriev, șeful fondului suveran RDIF, care finanțează vaccinul, scrie CNBC.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că nu există un vaccin pentru MERS, dar sunt mai multe în curs de dezvoltare. În privința Ebola, Statele Unite au aprobat pentru prima dată un vaccin în decembrie 2019.

“Vrem să transmitem celorlalte țări că avem acest remediu, poate fi disponibil în lume începând cu noiembrie/decembrie […] cei care sunt sceptici nu vor primi vaccinul și le urăm succes în a le dezvolta pe ale lor”, a completat Dmitriev.

Rusia a primit deja comenzi pentru 1 miliard de doze, de la 20 de țări.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook