Restricțiile, valabile doar pentru supuși. Regele Olandei pleacă în vacanță în Grecia, cetățenii sunt îndemnați să nu călătorească

Restricțiile, valabile doar pentru supuși. Regele Olandei pleacă în vacanță în Grecia, cetățenii sunt îndemnați să nu călătorească

Casa Orange-Nassau nu este la prima abatere. Dar, de data aceasta, inconsecvența monarhiei în fața coronavirusului îi șochează pe olandezi. Regina Maxima și regele Willem-Alexander au ales să plece într-o scurtă vacanță la casa lor din Grecia împreună cu cele trei fiice ale lor, dar au fost forțați să se întoarcă urgent în țară.

„O furtună de critici a izbucnit când s-a dovedit că au zburat cu avionul guvernamental la Atena, pentru o vacanță, în timp ce miniștrii de la Haga i-au îndemnat pe olandezi să rămână acasă cât mai mult posibil, din cauza crizei coronavirusului, și de a călători cât mai puțin în străinătate”, explică cotidianul Algemeen Dagblad. Această călătorie, despre care premierul Mark Rutte fusese informat, a fost contestată nu numai în Camera Reprezentanților, ci și pe rețelele de socializare. Având în vedere acest scandal, suveranul a anunțat vineri, 16 octombrie 2020, că își întrerupe vacanța.

Un text în acest sens a fost publicat pe site-ul Palais, precum și pe conturile sale de pe rețelele de socializare. Cuplul regal a indicat că a fost afectat de reacțiile violente la adresa lor. „Nu vrem să existe vreo îndoială: pentru a învinge virusul, trebuie respectate regulile instituite. Discuția despre vacanța noastră nu ajută”.

În seara următoare, monarhul se întorcea în Olanda, împreună cu familia. „Au ajuns la Schiphol (aeroportul din Amsterdam) cu un zbor KLM obișnuit, în jurul orei 20:00, sâmbătă”, scrie presa locală, adăugând că, la scurt timp, steagul era înălțat la palatul Huis ten Bosch de la Haga, indicând prezența regelui în reședința sa oficială.

Sursa: Le Temps

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook