Reacțiile liderilor europeni după atacul terorist de la Viena. „Un act de lașitate. Nu vom ceda”

Reacțiile liderilor europeni după atacul terorist de la Viena. „Un act de lașitate. Nu vom ceda”

Uniunea Europeană a „condamnat cu tărie” un „act laș” după atacul din Austria, în urma căruia cel puțin doi cetățeni au decedat și câțiva au fost răniți.

Emmanuel Macron a vorbit luni seară cu Sebastian Kurz, cancelarul austriac, căruia i-a „exprimat solidaritate totală, sprijin și a oferit ajutorul Franței dacă este necesar”, după atacul comis la Viena, cu două victime, inclusiv un atacator. „Noi, francezii, împărtășim șocul și durerea poporului austriac (…). După Franța, o țară prietenă este atacată. Aceasta este Europa noastră. Dușmanii noștri trebuie să știe cu cine au de-a face. Nu vom ceda”, a scris pe Twitter șeful statului, în franceză și apoi în germană.

Cancelarul austriac a condamnat luni seara „un dezgustător atac terorist”. „Nu vom fi niciodată intimidați de terorism și vom lupta împotriva acestor atacuri cu toate mijloacele noastre”, a scris el pe Twitter.

Uniunea Europeană a „condamnat cu tărie” atacurile fatale, incident descris drept „laș” de către președintele Consiliului European, Charles Michel. „Europa condamnă cu tărie acest act laș care încalcă viața și valorile noastre. Gândurile mele sunt la victimele și la oamenii din Viena după teribilul atac din această seară. Suntem de partea Austriei ”, a scris oficialul.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, s-a declarat „șocat și mișcat” de aceste „atacuri”, judecând pe Twitter că este „un act de lașitate, violență și ură”. „Gândurile mele sunt cu victimele și familiile lor, precum și cu cetățenii din Viena. Suntem alături de dumneavoastră”, a adăugat el.

„Pe tot continentul nostru suntem uniți împotriva violenței și a urii”, a scris pe Twitter președintele Parlamentului European, italianul David Sassoli.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a spus că „nu există loc pentru ură și violență în casa noastră europeană”, în timp ce ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a scris pe Twitter că „Europa trebuie să reacționeze după acest atac laș”.

Boris Johnson spune că este „profund șocat de teribilele atacuri de la Viena”.

„Sunt profund șocat de teribilele atacuri de la Viena din această seară. Gândurile Marii Britanii sunt cu poporul austriac – suntem uniți cu voi împotriva terorii”, a scris premierul britanic pe Twitter.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook