Proprietarii de restaurante speră să deschidă și în interior, pe 1 iulie. Darius Rus (Jazz Book):”Așteptăm să ne dea voie autoritățile”

Proprietarii de restaurante speră să deschidă și în interior, pe 1 iulie. Darius Rus (Jazz Book):”Așteptăm să ne dea voie autoritățile”

Virgil Popescu, ministrul Economiei, spune că – dacă nu va exista o explozie a numărului de îmbolnăviri – restaurantele vor primi permisiunea de a deschide în interior pe 1 iulie. Până atunci, patronii de restaurante și cafenele – aflați printre antreprenori loviți din plin de criză – încearcă să recupereze din pierderi prin deschiderea teraselor.

Darius Rus, proprietarul bistroului Jazz Book din Cotroceni, spune că n-a mărit prețurile și estimează că va recupera pierderile din timpul pandemiei abia după trei, patru luni de la revenirea la normalitate.

Darius Rus, proprietarul bistroului Jazz Book: Nu am mărit niciun preț, dar intenționez să renegociez toate contractele de achiziție.”

Când ai deschis terasa? Cu cât timp înainte trebuie să-mi fac o rezervare?

Darius Rus: Am deschis terasa pe 1 iunie. E bine să faci rezervarea cu o zi înainte ca să fii sigur că prinzi masă seara, după ora 18. Așteptăm să deschidem și în interior când ne vor da voie autoritățile.

Ești pe minus sau pe plus? Ce merge mai bine, mâncarea sau băutura? Dacă ești pe minus, când și cum estimezi că îți vei reveni?

Pe minus. Estimez că ne trebuie trei, patru luni de acum înainte să acoperim datoriile acumulate în lunile martie, aprile și mai. Mâncarea și băutura merg la fel de bine la terasă.

Ai mărit prețurile? Ai introdus vreo taxă de coronavirus?

Nu am mărit niciun preț, dar intenționez să renegociez toate contractele de achiziție. Consumabilele necesare dezinfectării suplimentare sunt o problemă pentru că prețurile lor au explodat la furnizori, dar încerc să găsesc soluții.

Cum ți-ai schimbat strategia de promovare în această perioadă? Te-ai gândit la carduri de membership, vouchere?

Strategia de promovare pentru noi este la fel deocamdată. Ne străduim să îmbunătățim calitatea serviciilor și a preparatelor pentru toți clienții noștri.

Jazz Book Bistro – Strada Doctor Carol Davila, nr. 1

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook