Proiectul de vaccin germano-american: testele urmează să fie efectuate în Argentina

Proiectul de vaccin germano-american: testele urmează să fie efectuate în Argentina

Argentina a fost aleasă pentru a efectua teste clinice în cadrul unui proiect comun de vaccin împotriva noului coronavirus, produs de compania germană BioNTech și laboratorul farmaceutic american Pfizer, a anunțat vineri președintele argentinian, Alberto Fernandez. „Argentina este singura țară din regiune în care va fi efectuată una dintre fazele de testare pentru un posibil vaccin Covid-19”, a scris șeful statului pe social media.

La începutul lunii iulie, BioNTech și Pfizer au anunțat rezultate preliminare pozitive pentru proiectul lor comun de vaccin împotriva noului coronavirus, pe 45 de participanți. Conform unei declarații a celor doi parteneri, vaccinul experimental BNT162b1 „este capabil să genereze un răspuns de anticorpi neutralizanți la om, la niveluri mai mari sau egale cu cele observate în serurile convalescente”, a declarat Ugur Sahin, director general al BioNTech. Tehnologia acestui vaccin se bazează pe ARN-ul mesager, un cod genetic care este introdus în celulele umane pentru a-l face să producă anticorpi specifici coronavirusului.

La Buenos Aires, cele două companii au explicat vineri că „alegerea unui centru din Argentina pentru efectuarea acestor studii s-a bazat pe mai mulți factori, inclusiv experiența științifică și capacitățile operaționale ale echipei investigatorului principal, epidemiologia bolii, precum și experiența trecută a Argentinei în efectuarea de studii clinice.

Mai multe companii au publicat deja rezultate preliminare care indică faptul că vaccinurile lor experimentale declanșează un răspuns imun, după faza inițială a studiilor lor clinice, adică cele pe oameni. 23 de proiecte au demarat aceste studii, conform Școlii de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, iar mai multe au trecut deja la a doua sau chiar a treia fază, care presupune injectarea vaccinului la mii sau zeci de mii de voluntari pentru a verifica dacă previne contaminarea.

Vaccinul companiei de biotehnologie americane Moderna și cel al Universității Britanice din Oxford, în colaborare cu laboratorul AstraZeneca, sunt printre cele mai avansate în studiile la scară largă. Mai multe proiecte chineze, în special cel al companiei CanSinoBIO, au obținut deja autorizație de administrare a vaccinului pentru soldații armatei chineze.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook