Proiect de lege: Adio festivaluri vara aceasta

Proiect de lege: Adio festivaluri vara aceasta

Ministerul Culturii a inițiat un proiect de lege prin care să interzică organizarea evenimentelor cu peste 1,000 de participanți. Este vorba atât despre festivaluri sau concerte ținute în spații închise cât și în aer liber.

Proiectul de lege poate fi găsit pe site-ul Ministerului Culturii și se află în dezbatere publică.

„Interesul public general reclamă adoptarea unor noi măsuri care să permită autorităților publice să intervină eficient și cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei, luând în considerare necesitatea asigurării în continuare, chiar și după încetarea stării de alertă, a unei protecții adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2”, se arată în proiect.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat în trecut că organizatorii de evenimente au cerut anularea festivalurilor și concertelor, afirmație dezmințită de cei din industria de divertisment. Aceștia doreau să li se comunice măsurile care se impun, la ce dată și în ce condiții își pot relua activitatea.

„Până la data 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor și manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenți peste 1000 de participanți simultan, atât în spații închise, cât și în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului.”, este propunerea Ministerului Culturii.

 

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook