Procurorii ruși spun că nu este nevoie de o investigație criminalistică în cazul Navalnîi

Procurorii ruși spun că nu este nevoie de o investigație criminalistică în cazul Navalnîi

Procurorii din Rusia afirmă că nu este nevoie de o investigație criminalistică privind deprecierea bruscă a stării de sănătate a liderului opoziției, Aleksei Navalnîi, a cărui susținători consideră că a fost otrăvit. Procurorii consideră că nu există semne că s-ar fi produs vreo infracțiune.

Ministerul de Interne spune că a pornit o investigație preliminară, dar reprezintă doar un protocol de rutină.

Navalnîi este acum în comă indusă, fiind internat într-un spital din Berlin. Examinarea inițială a medicilor germani a indicat o posibilă otrăvire, dar cadrele medicale ale spitalului din Rusia, unde a fost tratat în primă fază, au contrazis diagnosticul.

Astăzi, Procurorul General a declarat că nu există niciun indiciu care să impună o investigație, relatează Reuters.

Anchetatorii Ministerului de Interne au inspectat, totuși, camera de hotel din Tomsk, unde a locuit Navalnîi înainte de incident, au analizat înregistrările video din zonă și au verificat rutele pe care acesta a circulat. Nu au fost găsite semne ale unor potențiale substanțe de risc.

Oficialii de la Kremlin au transmis la începutul săptămâniii că își doresc ca împrejurările în care s-a produs incidentul să iasă la lumină și că speră ca relațiile cu Vestul să nu fie afectate.

Germania, Franța și alte state au cerut ca acest caz să fie investigat transparent de autoritățile din Rusia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook