Probleme grave pentru Venezuela: Ţara a ajuns să aibă mai puţini bani cash decât rapperul american Jay-Z

Probleme grave pentru Venezuela: Ţara a ajuns să aibă mai puţini bani cash decât rapperul american Jay-Z

Rezerva de bani cash a Venezuelei a scăzut sub 1 miliard de dolari, în timp ce ţara se confruntă cu sancţiuni din partea guvernelor din întreaga lume, limitând astfel accesul la fonduri şi abilitatea de a vinde rezervele de aur, scrie Business Insider.

Ţara sud-americană are mai puţin de 800 de milioane de dolari, în bani cash, precum şi 200 de milioane de dolari sub formă de alte active lichide, au declarat surse de la Băncii Centrale din Venezuela pentru Bloomberg.

Scăderea cu care se confruntă Venezuela a pus ţara în situaţia în care are mai puţini bani cash decât antrepenori miliardari precum rapperul Jay-Z, care a acumulat o avere de peste 1 miliard de dolari până acum, potrivit Forbes.

Lista oamenilor care „valorează” mai mult ca Venezuela curprinde personalităţi precum Kylie Jenner, precum şi Jeff Bezos sau Bill Gates.

Chiar dacă Venezuela încă se mai poate lăuda cu aproape 73 de tone de aur, care valorează în jur de 3,6 miliarde de dolari, ţara se chinuie să transforme acest aur în bani cash, după ce SUA a limitat posibilitatea ca băncile şi cumpărătorii să colaboreze cu administraţia prezidenţială din Venezuela.

Sursa foto : Profimedia

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook