Primul concert de Crăciun organizat la Notre-Dame de Paris, după incendiul care a devastat parțial clădirea

Primul concert de Crăciun organizat la Notre-Dame de Paris, după incendiul care a devastat parțial clădirea

Corul Notre-Dame de Paris va susține un concert în ajunul Crăciunului, în catedrala Notre-Dame de Paris, dar fără public, a anunțat arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit, într-un comunicat de presă.

Acest „concert eveniment”, condus de Henri Chalet, directorul corului, va reuni „20 de cântăreți din corul de adulți (…), însoțiți de Yves Castagnet, precum și de doi soliști: Julie Fuchs (soprană) și Gautier Capuçon (violoncel)”.

Va avea loc cu „respectarea strictă a standardelor actuale de sănătate” și va fi difuzat pe France2 și pe KTO. Este al treilea eveniment organizat la Notre-Dame după incendiul din 15 aprilie 2019, care a devastat parțial clădirea.

Pe 10 aprilie, Arhiepiscopul a condus un „timp de meditație”, cu ocazia Vinerii Mari, într-o catedrală goală, fără credincioși. Mai multe sonate Bach au fost interpretate de violonistul Renaud Capuçon, iar actorii Philippe Torreton și Judith Chemla au recitat texte de Paul Claudel, Francis Jammes și Maica Tereza.

Pe 15 iunie 2019, Michel Aupetit a ținut o slujbă în fața a aproximativ 30 de oameni, jumătate fiind preoți, adunați în capela Fecioarei.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook