Primul centru de testare drive-in pentru Covid-19, în București

Primul centru de testare drive-in pentru Covid-19, în București

Primul centru de testare pentru Covid-19 de tip drive-in se va deschide joi, 21 mai, în București, anunță clinica OK Medical.

Diagnosticarea se va face prin testare Real Time RT-PCR, iar rezultatele vor fi comunicate în maximum 24 de ore. Procedura de recoltare a probelor biologice este similară cu cea din centrele drive-in din Coreea de Sud, Israel sau SUA.

Centrul de testare va fi amplasat în parcarea complexului Băneasa Shopping City, iar persoanele care-și doresc să fie testate avansează cu autoturismul în zona de recoltare, probele fiind luate fără a părăsi mijlocul de transport.

Testarea se poate face fără programare prealabilă. Cetățenii sunt informați asupra politicii de GDPR, semnează acordul, li se înregistrează Cartea de Identitate, adresa de e-mail și numărul de telefon. Apoi, pacienților li se va recolta din gât proba care va fi analizată.

Față de modalitatea de recoltare în cadrul unei instituții medicale, riscul transmiterii virusului de la un pacient la altul este mult mai mic în centrele drive-in.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook