Prețul aurului la București urcă la un nou nivel istoric pentru a doua zi la rând

Prețul aurului la București urcă la un nou nivel istoric pentru a doua zi la rând

Gramul de aur a atins luni al doilea maxim istoric la rând, fiind cotat de BNR la 216,2917 lei gramul de la 213,7734 lei gramul vineri. La nivel international, cotația aurului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii șapte ani,ceea ce a rezultat și în creșterea de la București, potrivit analiștilor.

Pe piețele internaționale, prețul aurului a urcat luni la maximele ultimilor șapte ani, pe fondul tensionării conflictului geopolitic dintre Statele Unite și Iran. La ora transmiterii știrii, aurul spot era cotat la 1.576,14 dolari uncia după o creștere verticală începută în finalul lunii decembrie. Prețul metalului galben a depășit în 2011 pragul de 1.800 de dolari uncia.

„Aurul reprezintă un activ de refugiu, active care sunt foarte căutate în momente de teamă, teamă care cunoaște niște salturi rapide, aproape verticale atunci când se întâmplă evenimente precum cel din Irak”, precizează Claudiu Cazacu, analist-șef XTB România.

Cursul oficial al euro a fost luni 4,7760 lei, în scădere față de cel de vineri, când euro a fost cotat de BNR la 4,7789 lei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook