India îi datoria un răsuns lui Delta: „Am zis că nu poţi extermina o populaţie doar fiindcă presupui că într-o zi va turba. Prin populaţie înţeleg un grup de de indivizi aparținând unei categorii – animale, plante, oameni, stele”.

„Stelele nu turbează” a ţinut Charlie să precizeze.

Pentru că nimeni n-a mai comentat, Echo şi-a reluat povestea: „De fapt, poate că am reţinut greşit şi adevăratul motiv e că începuse frenezia occidentalizării. Iar câinii deveniseră caduci, ca şalvarii şi feregeaua. Prezenţa lor deraja, erau prea de tot exotici. Vagabondau prin tot oraşul, căutîndu-şi vechile sălaşuri peste care trecuseră buldozerele, se strângeau în haită amuşinând cenuşa fiecărui incendiu. Speriau vizitatorii străini..”.

A explodat Golf: „Tu ţi-ai ascunde trecutul în debara, dacă ai primi oaspeţi?”.  

„Eu nu am trecut” a răspuns netulburat Echo.

„Punem răul în faţă – să zicem că ai avea”.

„Mulţi îşi ucid trecutul, ca să poată supravieţui. Unii îl îneacă, riscînd să se înece odată cu el, alţii şi-l sulemenesc ca pe un mort făcându-l de nerecunoscut, alţii mai isteţi scot din el un profit bun… Dacă ar fi să ne luăm după bunica lui Orhan Pamuk, maidanezii s-au întors glorioşi de pe Insula Ţuguiată, dar eu nu cred. Însă cel care a reuşit să scape de acolo – unul singur, nu mai mulţi – a fost de ajuns să-i contamineze de spaimă pe toţi ceilalţi. Asta se întâmplă şi la oameni, dar cel mai bine observăm fenomenul la piane: într-o încăpere cu o sută de piane, dacă apeşi clapa unuia, vor intra toate în vibraţie”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook