S-a făcut ora aia la care e bine să te întrebi ce mănânci la cină. Asta dacă nu cumva ai bucătari acasă, și se ocupă ei de meniul tău.

Îți propun să-ncercăm ceva nou azi, nou pentru mine cel puțin, și să mâncăm ca-n oraș, dar fiecare de la el acasă, de la Dancing Lobster. Mi-au atras atenția în primul rând prin nume. Și mai are ceva prin care mi-a atras atenția, restaurantul: e cu specific portughez.

Poți să comanzi și vinuri de la ei, dar o să mă ocup doar de partea de mâncare.

Bineînțeles că prima care mi-a făcut cu ochiul a fost caracatița feliată, Polvo a galega, pe pat de cartofi condimentați și cu salată verde, sufăr că nu pot ajunge în țări mediteraneene în perioada asta, măcăr mâncarea de acolo s-o avem. Iau și-o supă de pește de ocean, mai ales pentru pâinea prăjită cu unt și usturoi alături de care vine, și sunt gata să trecem la felul doi.

M-am dus direct către friptura de ton, cu garnitură piure de cartofi și către Bochecas de porco preto – obrăjori de porc preto în sos de vin roșu, și ăsta cu piure de cartofi și bulbi de ceapă roșie umpluți cu legume pai – asta n-am încercat până acum.

Era culmea să plec de la portughez fără Pastel de Nata, celebrul desert portughez cu cremă de ou și lapte, scorțisoară…mmmm hai că o să fie o seară bună. Au direct delivery, au pick-up pentru comenzi, și varianta Uber Eats. Cât timp pregătesc ei mâncarea și ți-o aduc, tu poți să te faci că dansezi niște fado. Dancing Lobster.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook