Piese rare ale Rolling Stones postate pe YouTube și ascunse în mod misterios, fără nicio explicație

Piese rare ale Rolling Stones postate pe YouTube și ascunse în mod misterios, fără nicio explicație

O colecție de înregistrări rare și nepublicate ale trupei rock Rolling Stones au fost publicate pe YouTube săptămâna trecută și apoi îndepărtate în mod misterios în câteva ore.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, 31 decembrie, contul de YouTube „69RSTRAX” a postat o colecție de 75 de înregistrări rare de la Rolling Stones, inclusiv piese de studio și spectacole live, fără comentarii sau explicații. Câteva ore mai târziu, pe 1 ianuarie, proprietarul contului a făcut ca toate videoclipurile postate să devină private.

Nu există niciun indiciu clar cu privire la identitatea editorului. Adresa de e-mail atribuită „69RSTRAX” aparține ABKCO, o casă de discuri care deține drepturile asupra unui număr substanțial de înregistrări timpurii ale trupei Rolling Stones.

Potrivit revistei Variety, publicarea pieselor ar fi putut fi o încercare de a evita intrarea pieselor în domeniul public potrivit legislației privind drepturile de autor ale UE. Înregistrările audio sunt protejate timp de 50 de ani de la lansare, drepturile putând fi prelungite la 70 de ani în cazul ”publicării și prezentării legale către public” în timpul intervalului inițial, chiar și în ultima oră a primelor cinci decenii de la lansare. În cazul în care autorul nu mai este în viață și nu există o cerere de prelungire a drepturilor din partea familiei sale sau a actualilor proprietari, piesele pot fi publicate de orice entitate autorizată. În acest fel a putut fi a apărut pe piață albumul „Bootleg Recordings 1963” al trupei The Beatles, din 2013.

Cele 75 de piese ale Rolling Stones includeau mai multe înregistrări din concerte și versiuni alternative de studio ale melodiilor de pe albumele „Let It Bleed” și „Sticky Fingers”.

The Rolling Stones este o trupă rock înfiinţată în Londra, în 1962. Trupa este formată, în prezent, din solistul Mick Jagger, chitaristul Keith Richards, basistul/chitaristul Ronnie Wood şi bateristul Charlie Watts. Formaţia a vândut peste 250 de milioane de discuri la nivel mondial, a fost inclusă în Rock’n’Roll Hall of Fame în anul 1989 şi a fost plasată de revista americană Rolling Stone pe locul al patrulea în Top 100 al celor mai mari artişti din toate timpurile.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook