Pfizer crede că „scenariul de vis”, în care vaccinarea începe înainte de Crăciun, „este din ce în ce mai probabil”

Pfizer crede că „scenariul de vis”, în care vaccinarea începe înainte de Crăciun, „este din ce în ce mai probabil”

Este din ce în ce mai probabil să avem un vaccin împotriva coronavirusului, în Europa, înainte de Crăciun. Cel puțin așa afirmă directorul filialei olandeze a companiei farmaceutice Pfizer, pentru televiziunea publică din Olanda. Marc Kaptein vorbește despre un „scenariu de vis”, care ar putea deveni realitate.

În colaborare cu compania germană de biotehnologie BioNtech, Pfizer dezvoltă un vaccin la care s-a abonat Europa. Săptămâna aceasta am aflat că va fi eficient în proporție de 95%.

Vineri, Pfizer și BioNtech au depus o cerere către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru aprobarea rapidă a vaccinului. Acest lucru îi va permite să intre rapid pe piața americană. Este prima cerere de aprobare a unui vaccin Covid-19 în Statele Unite.

Înainte de sfârșitul anului

Nu este clar cât timp va dura până când FDA pentru a aproba vaccinul, dar Ugur Sahin, director executiv al BioNTech, a declarat că speră ca primele vaccinuri să poată fi livrate anul acesta.

Rezultatele cercetării au fost transmise și Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), spune Marc Kaptein, director Pfizer Olanda. „EMA va examina acum dacă vaccinul este eficient, puternic și sigur, pentru a permite acestuia să intre pe piață”, a spus el.

Scenariu de vis

Pfizer a încercat să pregătească un plan ambițios de vaccinare care să înceapă înainte de Crăciun. „A fost întotdeauna o ambiție, un scenariu de vis. Acest scenariu optim – pe care l-am considerat mai puțin probabil – devine acum din ce în ce mai probabil. Este o veste bună”, concluzionează Kaptein.

Cele două companii intenționează să producă până la 50 de milioane de doze anul acesta și aproximativ 1,3 miliarde până la sfârșitul anului viitor. Vaccinul este produs, în mare parte, la uzina Pfizer din Puurs, Belgia.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook