Personajele Pokemon devin parteneri Van Gogh. Muzeul din Amsterdam va avea expoziții cu tema celebrului desen animat

Personajele Pokemon devin parteneri Van Gogh. Muzeul din Amsterdam va avea expoziții cu tema celebrului desen animat
  • Mai multe expoziții cu tema Pokemon sunt pregătite pentru Muzeul Van Gogh din Amsterdam.
  • Primul eveniment este  deschis până pe 7 ianuarie și include evenimente dedicate.
  • Un atelier îi învață pe vizitatorii muzeului să-l deseneze pe Pikachu.

Distanța dintre arta clasică și distracția cu care ai crescut este tot mai mică. Muzeul Van Gogh din Amsterdam tocmai a lansat o colaborare cu un simbol al copilăriei anilor 90 și 2000.

Personajele Pokemon sunt vedetele unei serii de proiecte lansate de instituția de la Amsterdam. Directorul General al muzeului, Emilie Gordenker, a explicat faptul că apropierea dintre Van Gogh și animația extrem-orientală nu este chiar așa de exagerată, artistul fiind cunoscut pentru influențele pe care pictura japoneză le-a exercitat asupra lucrărilor sale.

Sunt esențiale paralelismele de felul acesta, între ceea ce este consacrat în artă și dimensiunile în care interesul publicului larg rămâne alert. Publicul țintă sunt tinerii și copiii, iar  toată povestea oferă o abordare inedită a creatiei care i-a asigurat lui Van Gogh un loc în istoria artei.

Figurinele îi însoțesc pe cei mici în călătorii prin cronologia creației celui care a adăugat florii soarelui încărcătură afectivă și artistică.

De altfel, cei de la studiourile responsabile pentru personajele de desene animate și jocuri video s-au lăudat într-un material promoțional cu noua dimensiune pe care o capătă Pokemon.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook