Pașaportul de vaccinare este valabil doar șase luni, spune premierul Netanyahu. „Va fi necesar să reînnoim vaccinurile”

Pașaportul de vaccinare este valabil doar șase luni, spune premierul Netanyahu. „Va fi necesar să reînnoim vaccinurile”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că „pașaportul verde” este valabil pentru o perioadă de doar șase luni, din cauza lipsei de date privind durata eficacității vaccinului împotriva coronavirusului. „Este important să transmitem că vaccinul este eficient pentru o perioadă limitată. În prezent, oferim pașaportul verde timp de șase luni, dar vaccinul ar putea fi eficient timp de un an sau doi”, a spus Netanyahu pentru Radio Galgalatz.

„Ne pregătim pentru scenariul pesimist, conform căruia va fi necesar să reînnoim vaccinurile la fiecare șase luni”, a adăugat el.

4.723.966 de israelieni au primit deja o primă doză (inclusiv 3.368.759 care au primit și rapelul) a vaccinului Pfizer/Biontech, iar redeschiderea completă a economiei este prioritatea guvernului.

Oficialii au decis să înființeze un sistem de „pașapoarte verzi” pentru a permite accesul cetățenilor vaccinați la săli de sport, concerte, muzee și alte locuri de agrement.

„Obiectivul meu este de a furniza 36 de milioane de doze suplimentare în acest an. Vaccinul nu a eradicat virusul, va reveni și va trebui să reînnoim anticorpii”, a spus premierul.

„Întreaga lume va concura pentru aceste vaccinuri… Sunt hotărât să aduc Israelul în fruntea listei, din nou”.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook