Pașaport de vaccinare| O altă amenințare la adresa libertății noastre

Pașaport de vaccinare| O altă amenințare la adresa libertății noastre

de Sophie de Menthon, pentru Caseur

A oferi un pașaport de vaccinare Covid înseamnă în limbaj simplu să-l impui. Există însă o anumită indecență în abordarea subiectului, câtă vreme suntem absolut incapabili să oferim vaccinuri celor vulnerabili, tineri sau bătrâni. Se pare că, pentru a convinge autoritățile să redeschidă tot ceea ce ne este interzis – fără nicio logică – soluția universală ar fi să se ofere acces doar celor vaccinați, care pot demonstra imunizarea un document. Așa se face, de exemplu, că cei vaccinați ar putea să viziteze un muzeu, să schieze, să meargă la cinematograf, teatru sau restaurant… Arătați pașaportul!

Ideea unui pașaport nu numai că nu este deloc actuală, ci reprezintă o altă amenințare la adresa libertății noastre.

Vaccinați lucrătorii medicali, cu forța, dacă este necesar!

Cum îndrăznesc autoritățile să solicite un pașaport, când nu au putut vaccina personalul medical din casele de bătrâni și spitale, provoacând astfel focare?

Când s-a vorbit despre obligația de vaccinare pentru medici, s-a iscat un protest general. O asistentă medicală a îndrăznit să spună la TV, la o oră de maximă audiență: „Nu sunt cobai, nu vreau să fiu vaccinată”, și tuturor li se pare perfect normal să aleagă să-și vadă pacienții murind! Nu am putea începe prin a cere vaccinarea tuturor persoanelor care intră în contact cu bolnavii și să le oferim pașaportul necesar pentru a merge la serviciu? Cumva, obligația unui certificat de vaccinare exista deja, iar unii s-au opus. Dar nu are nimic de-a face cu solicitarea unui document pentru a trece o frontieră, cum este cazul febrei galbene.

Libertatea de mișcare este o veche amintire

Ce facem cu libertatea? Cine are dreptul să ne refuze accesul în anumite locuri? Ce facem cu libertatea de mișcare, de a veni și a pleca, egalitatea privind prezența într-un anumit spațiu și imparțialitatea?

O bună ocazie, de asemenea, de a crea o uzina de pașapoarte, un dar de la Dumnezeu pentru birocrație, imaginați-vă: vor exista cei care au avut deja Covid și care au anticorpi (pașaport de anticorpi care trebuie reînnoit după teste regulate, pentru a vedea dacă anticorpii sunt încă acolo); Cei care nu sunt vaccinați din cauza unei contraindicații medicale (cei alergici). Și ce facem când vaccinul nu va mai avea efect asupra anumitor variante? Un pașaport pentru fiecare tulpină? Dar despre datele de sănătate? Confidențialitate? Cine va configura baza de date? Câte comisioane, câți specialiști, câte servicii?

Și nu uităm gesturile de protecție

Uităm, de asemenea, principalul lucru: eminenții noștri specialiști sunt de acord că vaccinul te protejează, dar nu te împiedică să îi infectezi pe alții, de unde necesitatea continuării măsurilor de prevenție…

Și acum angajatorii sunt de acord cu această idee, probabil obosiți de constrângerile muncii de acasă și de alte amenințări de tot felul, laudă meritele pașaportului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook