Paris| Obligația de a purta mască este valabilă și dacă circuli cu mașina, scuterul sau bicicleta

Paris| Obligația de a purta mască este valabilă și dacă circuli cu mașina, scuterul sau bicicleta

În prima zi a obligației de a purta masca pe multe străzi și zone din Paris, mulți locuitori s-au întrebat dacă măsura este valabilă și cu mașina, bicicleta sau scuterul.

Avocatul Maître Eolas a indicat pe Twitter că șoferii și utilizatorii oricărui mijloc de transport (bicicletă, scuter, patine, etc.) ), ar trebui, de asemenea, să respecte regula. Prin urmare, și ei trebuie să poarte o mască.

« Prieteni automobilisti, aveți grijă: decretul prefectural 2020-00635 din 7 august 2020, care face obligatorie purtarea unei măști la Paris nu prevede nicio excepție pentru persoanele care se afla într-un automobil, chiar dacă ești singur în mașină (ceea ce este frecvent ). »

Contactat de Le Parisien, poliția din Paris confirmă că „locul prevalează asupra modului de călătorie, indiferent dacă ești pieton, cu bicicleta, cu scuterul sau mașina”. Cu alte cuvinte, în Capitală, purtarea unei măști este obligatorie pentru toți cei care frecventează cele câteva locuri în care „distanțarea este dificilă” și care sunt înscrise în anexa decretului.

„Va fi la alegerea poliției”

Acest lucru se aplică tuturor deoarece textul prefectoral amintește, de fiecare dată, de o singură excepție: „persoanele cu dizabilități care au un certificat medical”.

Pe de altă parte, o sursă a poliției ne spune că agenții nu ar trebui să amendeze un șofer care este singur în mașină, cu geamurile închise. Cu alte cuvinte, dacă o persoană este „închisă și nu este în contact cu nimeni din afară”. „Este bunul simț și va fi în funcție de interpretarea polițiștilor, de la caz la caz”, indică această sursă.

În schimb, dacă geamurile mașinii sunt deschise și, cu atât mai mult, dacă vehiculul este decapotabil, atunci intri cu siguranță sub incidența decretului. Amenda este aceeași ca și în cazul pietonilor: 135 de euro.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook