Orașul cu cel mai sigur trafic. Un singur om a murit într-un accident rutier în 2019

Orașul cu cel mai sigur trafic. Un singur om a murit într-un accident rutier în 2019

O singură persoană şi-a pierdut viaţa anul trecut în trafic în capitala norvegiană Oslo, numărul victimelor provocate de accidentele rutiere înregistrând o scădere accentuată în ultimii ani, lucru care se datorează în mare parte măsurilor luate de autorităţi.

În iunie, un bărbat a murit după ce maşina în care se afla a intrat într-un gard pe strada Skillebekk din Oslo. Acesta a fost singurul accident mortal înregistrat în traficul din Oslo în 2019.

Printre măsurile luate de autorităţi se numără limite mai mici de viteză pe străzile din centrul oraşului, precum şi încurajarea mersului pe bicicletă. Toate aceste măsuri au dus la o scădere accentuată a numărului de victime în trafic în Oslo în ultimii ani.

Numărul maşinilor care circulă prin centrul orașului Oslo s-a redus considerabil, oamenii preferând sa se deplaseze prin oraş cu bicicletele.

Cifrele pentru 2019 ies în evidență și pentru capitală: în 2018, cinci persoane au murit în accidente de circulație în Oslo. În 2019, doar o singură persoană a murit pe străzile din Oslo.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook