OMS nu este de acord cu un certificat de vaccinare care să condiționeze călătoriile internaționale

OMS nu este de acord cu un certificat de vaccinare care să condiționeze călătoriile internaționale

Comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a emis vineri, 15 ianuarie, recomandări în legătura cu apariția unor variante mai contagioase ale coronavirusului, care ar putea provoca o nouă accelerare a pandemiei.

În cadrul ședinței, comitetul de urgență a votat împotriva ideii unui certificat de vaccinare care să condiționeze călătoriile internaționale.

Descoperirea unei noi variante în Brazilia îngrijorează totuși OMS. Mai multe țări au luat deja măsuri. Marea Britanie și-a închis frontierele pentru cei care vin din țările sud-americane, dar și din Portugalia. Franța va prelungi măsurile de stingere pe întreg teritoriul și va solicita călătorilor care doresc să intre dintr-o țară din afara Uniunii Europene să aibă un test negativ pentru Covid-19 înainte de a călători.

Comitetul de urgență al OMS se întrunește în mod normal la fiecare trei luni, dar directorul general al organizației, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a invitat joi pe membri, cu două săptămâni înainte de termen, pentru a discuta în avans strategia anti-Covid pentru unrmătorul interval.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook