OMS ne cere să rămânem vigilenți în următoarea perioadă. „Sărbătoarea se poate transforma în doliu”

OMS ne cere să rămânem vigilenți în următoarea perioadă. „Sărbătoarea se poate transforma în doliu”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere vigilență odată cu apropierea sărbătorilor, în timpul cărora multe adunări pot favoriza răspândirea virusului. Numărul deceselor săptămânale a crescut cu 60% în ultimele șase săptămâni.

„Sfârșitul de an este un moment de relaxare și sărbătoare, dar nu trebuie să ne reducem vigilența. Sărbătoarea se poate transforma foarte ușor în doliu dacă nu luăm măsurile de precauție potrivite”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aveți grijă să nu exagerați în timpul vacanței

Oamenii care locuiesc într-o zonă cu transmisie ridicată ar trebui să-și realizeze „cu atenție” planurile de vacanță pentru a respecta siguranța tuturor: „Ar putea fi cel mai important cadou pe care îl poți oferi: darul sănătății, vieții, iubirii, bucuriei și speranței”.

Multe țări europene au raportat ieri niveluri „prea mari” de contaminare cu Covid-19, pe măsură ce se apropie Crăciunul.

„În ultimele șase săptămâni, numărul deceselor săptămânale a crescut cu aproximativ 60%”, spune cu îngrijorare șeful OMS, adăugând că cele mai multe cazuri și decese sunt în Europa și pe continentul american.

Alături de el, Maria Van Kerkhove, responsabilul OMS cu gestionarea pandemiei, a subliniat diferențele regionale.

„Creșterea cu 60% a deceselor din ultimele șase săptămâni nu este distribuită uniform în întreaga lume”, spune ea, cu o creștere de aproape 100% în Europa, de 54% în America , 50% în Africa, 15% în Pacificul de Vest, 10% în Mediterana de Est și 7,5% în Asia de Sud-Est.

„Virusul este încă în circulație”

„Virusul este încă în circulație” și majoritatea populației încă poate fi infectată, insistă ea.

„Situația globală este încă instabilă din punct de vedere epidemiologic”, adaugă directorul OMS pentru urgențe sanitare, Michael Ryan, solicitând țărilor să sporească testările.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook