OMS îndeamnă la calm. Tulpina descoperită în Anglia „nu este scăpată de sub control”

OMS îndeamnă la calm. Tulpina descoperită în Anglia „nu este scăpată de sub control”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) solicită oamenilor să nu intre în panică. Noua variantă a coronavirusului, descoperită în Regatul Unit, „nu este scăpată de sub control”, a declarat organizația.

„Am avut o R0 (rata de reproducere a virusului) mult mai mare de 1,5 în momente diferite ale acestei pandemii și am controlat-o. Această situație nu este, deci, scăpată de sub control”, declara seful OMS pentru urgențe medicale, Michael Ryan.

Reacția OMS vine după ce ministrului britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că „noua tulpină a coronavirusului este scăpată de sub control”.

„Măsurile existente în prezent sunt cele corecte. Trebuie să continuăm să facem ceea ce am făcut și până acum”, spune Michael Ryan.

„Este posibil să fie nevoie să o facem cu ceva mai multă intensitate și pentru ceva mai mult timp, pentru a ne asigura că putem controla virusul”, a continuat el.

Marea Britanie, izolată

Multe țări din întreaga lume și-au închis frontierele pentru calatorii care vin din Marea Britanie sau Africa de Sud – unde a apărut o altă variantă a virusului.

Elveția a impus carantină de 10 zile pentru persoanele care vin din Marea Britanie sau Africa de Sud.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook