OMS| „Europa este într-un moment critic. Și abia suntem în octombrie”

OMS| „Europa este într-un moment critic. Și abia suntem în octombrie”

Odată cu creșterea numărului de cazuri, emisfera nordică se află într-un „moment critic”, crede șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Emisfera nordică se află într-un „moment critic” al pandemiei Covid-19, a avertizat vineri șeful OMS, judecând că prea multe țări înregistrează o creștere exponențială a cazurilor.

„Prea multe țări se confruntă cu o creștere exponențială a cazurilor de Covid-19 și acest lucru face ca spitalele și unitățile de terapie intensivă să fie aproape de a depăși sau au depășit limitele de capacitate. Și suntem abia în octombrie” , a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus la o conferință de presă.

Regiunea europeană a raportat „o creștere rapidă a infectărilor și deceselor”, iar numărul de cazuri noi a crescut cu 25% în ultima săptămână, potrivit unei statistici realizate de OMS.

Șeful OMS a cerut guvernelor să „corecteze curba cât mai repede posibil”, potrivit CNBC. „Îndemnăm liderii politici să acționeze imediat pentru a preveni eventualele decese viitoare, cât și supraaglomerarea spitalelor și reînchiderea școlilor. Acesta nu este un exercițiu”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook