OMS| Capacitatea secțiilor de terapie intensivă din Europa va fi depășită în câteva săptămâni

OMS| Capacitatea secțiilor de terapie intensivă din Europa va fi depășită în câteva săptămâni

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că secțiile de terapie intensivă din Europa își vor depăși capacitatea în câteva săptămâni, din cauza numărului mare de cazuri noi. Încercând să reducă această curbă ascendentă, majoritatea statelor au impus restricții suplimentare.

Franța a introdus oră de stingere (totul se închide la ora 21:00, oră la care  cetățenii trebuie să fie în case), Cehia a închis școlile, Polonia a redus programul restaurantelor, a închis școli și săli de sport. România are restricții direct proporționale cu rata de incidență a cazurilor din fiecare regiune.

În Belgia, numărul cazurilor noi se dublează în fiecare săptămână, iar 20% dintre testele efectuate se întorc cu rezultate pozitive. Autoritățile din această țară spun că toate paturile ATI (2.000) vor fi ocupate până la jumătatea lunii noiembrie.

Grecia a înregistrat vineri peste 500 de noi infectări, ceea ce reprezintă un record de la începutul epidemiei.

Responsabilul gestionării crizei Covid-19 din partea OMS, Maria Van Kerkhove, afirmă că organizația are informații potrivit cărora „anumite state din Europa își vor depăși capacitatea ATI în următoarele săptămâni”. A adăugat însă că acum există avantajul testării în masă, iar tratamentele s-au îmbunătățit.

În Italia, președintele regiunii Campania, Vincenzo De Luca, a declarat că va decreta restricții speciale pentru data de 31 octombrie, în așa fel încât virusul să nu fie transmis la petreceri „stupide” de Halloween.

Sursa: SkyNews

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook